Minden férfinak van szakálla, az tény. Nem sok olyan férfi van, aki ne próbált volna már növeszteni. Legyen az egyenes, göndör, vagy csak egy kis borosta. Az már egy másik kérdés, hogy ez hogyan folytatódik a jövőben. Megtartja és élete része lesz, vagy leborotválja, mert rájön, hogy nem illik hozzá.

Azonban a szakállviselésnek vannak olyan velejárói, amikre nem is gondolnánk.

A The Washington Post a közelmúltban közzétett egy cikket, ebben a témában  amiben eléggé érdekes dolgokat mondott:
„Történelmileg, a szakáll a férfiasság és a méltóság egyetemes szimbóluma volt,’ –írja a New York Times még 1924-ben.’ Az első század környékén megkérdeztek egy idős lakóniait, miért olyan hosszú a szakálla. A görög történész, Plutarkhosz szerint azt felelte: – Azért, hogy mindig a fehér szakállamat látva, ne kövessek el semmi olyat, ami nem méltó a fehérségéhez.”

Ez a hozzáállás még ma is él. A szakáll lehet akár az önkinyilatkoztatás eszköze is. Sok szakállast pont ez viszi rá arra, hogy jobban odafigyeljen magára, saját öltözködési stílust alakítson ki, többet járjon el fodrászhoz/borbélyhoz. Egyszóval: adjon magára.

Ahogy a mondás is tartja, „Ha rendben van a rőzse, akkor minden másnak is rendben kell lennie.”

A Post azt is kiemeli, hogy „a szakáll a konformitás jele, mintsem a lázadásé.”

Én ezzel nem értenék egyet, de az biztos, hogy közösség alkotó ereje van.
Találunk szép számmal szakállas művészeket, üzletembereket, előadókat, gyakorlatilag mindenhol ott vannak. Mutassuk meg, hogy több van a szakáll mögött, mint lustaságból elkövetett nem borotválkozás.
Rólad mit árul el a szakállad?

Kitűzés a Pinteresten

Megosztás