Szakáll sampon.

Ez az egyik legfontosabb. A szakálladra nem használhatod ugyanazt amit a hajadra, mivel a  szerkezetéből adódóan teljesen másra van szüksége A hajad vékonyabb szálú puhább és jobb esetben hosszabbra nő. A szakállad viszont vastag és erősebb. Törekedj arra hogy olyan sampont  használj ami természetes alapanyagból készül, hogy ezzel is minél kevesebb műanyagot vigyél fel a bőrödre. Ez egyszerre tisztítja és ápolja  nemcsak az arcszőrzeted hanem az arcbőrödet is. Megvédi a kiszáradástól és még különböző vitaminokkal  táplálja is fogja.  A szakáll sampon használatát ugyanúgy mint a  hajadnál nem szabad túlzásba vinni ,elegendő csak  heti kétszer használni. Természetesen ha olyan munkát végzel ami nagyon poros akkor használhatod mindennap  de ügyelj arra hogy, utána más kiegészítőkkel tápláld!

Szakállolaj vagy szakáll balzsam. 

Az hogy most te melyiket használod az teljesen rád van bízva, ezek nagy többsége is természetes alapanyagból áll. Próbálj meg ebből is ilyet választani. Olajból és balzsamból is rengeteg féle van. Létezik olyan ami illatmentes vagy valamilyen  illóolajjal van kibővítve, folyékonyabb vagy épp sűrűbb. Tesztelj és válaszd ki a neked legmegfelelőbbet! Én jobban szeretem ha sűrűbb az olaj. 

Szakáll fésű vagy szakállkefe

Szakállfésűből létezik műanyag is, de én ezt annyira nem szeretem jobb ha szaruból vagy  fából készül.. Ezeknek a segítségével  ha már felvitted az olajat vagy a balzsamot  könnyebben ki tudod fésülni a szakállad. Ezen kívül  még formázni is tudod és az ápolók  eloszlatása is könnyebb. Szakállkefe legtöbbször vaddisznó sörtéből, lószőrből vagy borz szőrből készülhet. Ezt nagyon hasznos tud lenni amikor még a szakállal nem nőtt meg, nagyon  borostás vagy egy kicsit hosszabb.  Így az  arcbőrödet is tudod vele masszírozni, ami serkenti a vérkeringést és a  szőrnövekedést is segíti.

Kitűzés a Pinteresten

Megosztás