1. Nem adsz neki esélyt.

Adj neki lehetőséget, hogy megnőjön. Szinte minden férfinak van folt a szakállában csak már lehet annyira megnövesztette, hogy takarja ezeket.

Ha ritkás az arcszőröd. akkor is rengeteg szakáll forma közül választhatsz. Kérdezd meg borbélyod, hogy mi áll jól neked.

2. Türelmetlen vagy

Abban az esetben, ha a te szakállad sem sűrű, legyél türelmes lehet, hogy csak lassabban nő. Idő kell ahhoz, hogy a szőrnövekedés beinduljon és elkezdjék egymást fedni. Ezáltal dúsabb hatása lesz. A hajad se egyforma gyorsasággal növekszik, van ahol gyorsabban és van ahol lassabban. Megeshet, hogy miközben növeszted lesznek fura pillanatok vagy hülyén fog kinézni, de ne add fel! Nagyon ritka, akinek tökéletes szakálla van.

3. Hasonlítani akarsz valakire

Ebbe a hibába a legkönnyebb beleesni. Tele van az internet tökéletes, vagy annak látszó képekkel, így nem is csoda, ha megtetszik egy fazon és te is olyat szeretnél. Pár dolgot azonban jó észben tartani:

a, mindenki más

b, mindenkinek máshogy nő a szakálla

c, genetika- ezen nem lehet változtatni bármenyire is szeretnél

d, te sokkal jobban látod a hibákat magadon, mint mások

e, magadnak akarj növeszteni szakállat ne másnak. Hozd ki belőle a legtöbbet!

4. Egy csodaszerre vársz

Ne dőlj be az olyan dumáknak/termékeknek, amik azt ígérik, hogy olyan helyeken fog nőni tőle, ahol eddig soha. Ahol nincs szőrhagyma, ott nem is lesz. Spórolj meg magadnak  jó néhány csalódást. Ezek nem mások, mint szimpla szakállolajok, csak más körítéssel. Kihasználják a férfiak hiúságát, és önbizalom hiányát (ez kb. olyan, mint a pénisznövelő kapszulák).

5. Nem ápolod a már kinőtt szakállad

Ha már „megszenvedtél” érte, ápold! Szakállolaj, sampon, balzsam mind óvja a szakállad.

Ráadásul a ritkás szakáll alatt jobban meglátszik, ha száraz, piros az arcbőröd. Ezek a termékek azért vannak, hogy segítenek elérni az egészséges és ápolt kinézetet. Törődj a szakálladdal, ha már van, akár rövid, akár hosszú. Hidd el megéri!!!!

Kitűzés a Pinteresten

Megosztás